geitenm in cashmere Sogoodtowear werkt samen met lokale herders, scheerders en wevers in Nepal. Ze zijn na een zwaar jaar door de gevolgen van de aardbeving langzaam weer aan het opkrabbelen. De weverij is gelukkig niet getroffen maar veel van de werkers waren hun huis kwijt.

De kwaliteit van de kleding van Sogoodtowear is te vergelijken met de betere Cashmere merken. Vakkundig gemaakt en gecontroleerd.

Cashmere is een bijzondere wolsoort, die wordt gewonnen uit de ondervacht van de cashmere-geit. De ondervacht van deze geiten is van nature vol, zacht en schoon. Het dons van de geiten wordt geschoren, de zachte ondervacht wordt gescheiden van de stuggere bovenvacht. De ondervacht wordt gewassen en dan tot draden gesponnen. De draad is heel dun.

De vacht van heeft een witte, bruine, zwarte of grijze kleur van nature, maar kan ook worden geverfd.

Cashmere is zacht, soepel en kriebelt niet. Cashmere isoleert goed, het houdt je lekker warm in de winter, en houdt in de zomer juist de warmte tegen. Door de fijne vezels is een dunne, lichte cashmere trui al veel warmer dan een dikke trui van schapenwol.

De cashmere van So Good to Wear wordt gewonnen van cashmere geiten die grazen in Nepal.

Het wordt verwerkt in een fairtrade brei-atelier in Nepal, waar geweldige vakmensen het prachtige materiaal verwerken in onze ontwerpen. De cashmere breiers krijgen een goed loon, werken onder goede en veilige omstandigheden en krijgen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.

Van elk verkocht item wordt een gedeelte “gespaard” in een speciaal fonds, dat bijdraagt aan de wederopbouw van Nepal na de aardbeving.